Dust

ce-i foloseste omului toate averile pamantului, daca nu isi poate cumpara pacea? sau cat ar plati un suflet pentru intregirea lui?
ce rost au zilele pierdute in nestire, daca nu ti-ai gasit un rost si un țel in viata? sau ce ar da la schimb un om pentru o ora-n plus de fericire?
de ce atata goana si truda pentru pumnul de țărână, daca nu pleci capul obosit langa un suflet preaiubit? sau cata durere aduna un calator in hoinareala sa?
cu ce drept si cu ce putere, vecinul isi fura vecinul, fratele isi uraste fratele, omul distruge omul? sau de ce iubirea nu e de ajuns si pentru toti?
de ce ingerii s-au inchis in ceruri si muritorii inseteaza dupa liniste si lumina? sau cat soare ar aduna doi ochi intre pleoapele sale pana s-ar inchide pe vecie?

degeaba construim drumuri intre colturile lumii, daca nu pasim dincolo de gardul curtii de frica sa nu ne ratacim. degeaba ridicam case daca nu construim camine, fortarete pentru omul alungat si loc de refacere pentru cel lovit de gloata. degeaba predicam iubirea si pacea daca cuvintele noastre nu au putere si nu  iubim pana la capat.

caci ce rost au jumatati de drumuri strabatute..si inimi pe jumatate iubite? sau ce rost au noptile in care oboseala te tintuieste intr-o liniste de mormant, gol si singur, inchis intr-o casa ce nu-i camin cu religia ta ce e doar o pana si o foaie, pe care scrii sec si pustiit:

...doar goana dupa vant.




0 Responses
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu